Connect with us

10 METODE ca să-l uiți pe FOSTUL! Învață cum să NU suferi după o DESPĂRȚIRE.

LIFESTYLE

10 METODE ca să-l uiți pe FOSTUL! Învață cum să NU suferi după o DESPĂRȚIRE.

10 METODE ca să-l uiți pe FOSTUL! Învață cum să NU suferi după o DESPĂRȚIRE.

Oricine își dorește să poată să treacă peste o despărțire cât mai rapid și fără să sufere. Iată ce trebuie să faci pentru a uita cât mai rapid de fostul!

 

În adolescenţă aproape că este “cool” să fii suferind din dragoste, dar odată ce depăşeşti această perioadă, nu mai are rost să-ţi iroseşti timpul suspinând după fostul iubit sau fosta iubită, cu atât mai mult cu cât există o mulţime de moduri prin care îţi poţi scoate din minte vechea iubire.

Înainte de toate, după o despărţire dureroasă urmată de dor şi de regrete, fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze că, ceea ce acum pare a fi marea şi unica noastră iubire, peste o vreme se va transforma într-o amintire. Aşadar, în loc să stai să-ți plângi în pumni, mai bine abordează astfel problema şi încearcă să depăşești momentele absolut fireşti de suferinţă.

Metoda nr. 1: bucură-te de noua libertate dobândită

Pe când erai într-o relaţie serioasă cu aşa-zisa “mare iubire” nici nu-ţi imaginai că ai putea pleca două zile din oraş cu un prieten sau o prietenă sau că ai putea să ieşi în oraş la ora 11.00 seara, fără să fi avut asta în plan. Acum însă poţi. Timpul petrecut în doi cândva nu este atât de greu de umplut pe cât crezi. Bucură-te de libertatea redobândită şi ieşi în oraş oricând se iveşte ocazia. Nu te lăsa pradă stării de letargie în care nu faci altceva decât să asculţi melodiile voastre, suspinând în pat, acasă. Ieşi în oraş, cunoaşte oameni. Acceptă orice fel de invitaţie, indiferent cât de neaşteptată este şi bucură-te că nu trebuie să dai socoteală nimănui.

Metoda nr. 2: adu-ţi aminte şi de vremurile grele

Chiar dacă sună uşor egoist, este bine să-ţi aminteşti şi de vremurile grele ale relaţiei, când te certai cu “marea iubire” care nu-ţi mai e alături. Când ne părăseşte un om drag, avem tendinţa de a vedea doar binele pe care l-am pierdut şi nu ne bucurăm de faptul că am scăpat de alte toane, mofturi, dispute şi tensiuni care veneau la pachet cu întreaga relaţie. O fi sau n-o fi egoist, este un mecanism de supravieţuire bine venit. Aşadar, aminteşte-ţi şi de ceea ce te scotea din minţi!

Metoda nr. 3: petrece mai mult timp cu prietenii

Chiar dacă pe unii i-ai lăsat deoparte pentru că erai într-o relaţie stabilă şi nu mai aveai timp de ei, reia legătura, chiar şi cu riscul de a ţi se bate obrazul. Dacă sunt prieteni adevăraţi, vor trece cu vederea şi vor înţelege distanţa pe care ai avut-o faţă de ei atunci când erai într-o relaţie căci, până una alta, toţi am făcut asta la un moment dat în viaţă. Acum este însă momentul să reiei vechi prietenii şi să legi altele noi, cât mai multe, pentru a nu-ţi petrece timpul singur/ă.

Metoda nr. 4: nu încerca să-ţi recuperezi lucrurile

Evaluează obiectiv ce lucruri ţi-au rămas la fost şi, dacă nu este ceva absolut important şi scump, de care nu te poţi lipsi, renunţă la ele. Nu are rost să te deplasezi la fostul/fosta doar ca să-ţi ridici haine, dvd-uri sau cărţi pe care oricum le-ai purtat, stricat sau le-ai citit deja.

Metoda nr. 5: ascunde sau chiar aruncă “amintirile”

Nu lăsa prin casă tot felul de lucruri care să-ţi amintească la fiecare pas de “vechea iubire”. Dacă nu ai sângele rece ca să le arunci, atunci măcar ascunde-le pe toate într-o cutie pe care să o pui la loc sigur, acolo unde ştii că nu umbli, deci nu există riscul de a da peste ele. Orice îţi aminteşte de fostul/a partener/ă, elimină din locuinţa ta şi renunţă la atitudinea masochistă prin care îţi doreşti să vezi lucrurile lui/ei, chiar dacă te doare sufletul, doar pentru a îl/o simţi mai aproape. Trezirea la realitate! Asta nu este suferinţă pură după despărţire, ci suferinţă indusă. Aşadar, încetează să-ţi faci rău!

Metoda nr. 6: evită prietenii/prietenele lui/ei și locurile unde obişnuieşte să meargă

Este neplăcut să ieşi în oraş şi să te întâlneşti cu prietenii lui într-un bar în care ştii bine că s-ar putea să-i găseşti. Evită atât persoanele “din tabăra cealaltă”, cât şi locurile pe care ştii că le frecventează. Poate părea egoist căci, până una alta, prietenii/prietenele lui/ei nu ţi-au făcut nimic rău, dar este o măsură de autoprotecţie care te ajută, de fapt, să treci mai uşor peste.

Metoda nr. 7: fă sport

Acum nu ai nicio scuză să nu faci sport! Dacă înainte preferai să staţi amândoi tolăniţi pe canapea, cu un bol mare de floricele, uitându-vă la un film, acum ar fi bine să foloseşti acest timp în avantajul tău. Cea mai bună metodă: apucă-te de sport. Chiar dacă nu îţi faci un abonament la sală, poți să ieşi la alergat în parc. Oricum ar fi, reintră-ţi în formă! Ţine cont şi de avantajul că ieşind din casă pentru a face mişcare chiar ai şanse să cunoşti oameni noi, să legi relaţii noi, cu alţi oameni, cărora chiar le pasă de cum arată.

Metoda nr. 8: nu lua legătura cu el/ea

Ce rost are să păstrezi legătura dacă aţi pus punct relaţiei?! Dacă continui să telefonezi, să trimiţi mesaje sau să îi scrii online, tot ce faci este să menţii speranţa aprinsă a reîmpăcării, fie în mintea ta, fie în sufletul celuilalt. O despărţire este o despărţire, nu este “o pauză de moment”. Acceptă acest lucru şi abţine-te de la a lua legătura cu fosta “mare iubire”.

Metoda nr. 9: renunță la piedestal

Toţi – bărbaţi şi femei deopotrivă – avem tendinţa de a pune “marea iubire” pe un piedestal şi să îl venerăm uitându-ne de jos în sus la ea. Că să scăpăm de “fantoma fostului/ei” trebuie să dăm jos de pe piedestal “vechea iubire”. Trebuie să accepţi că nici tu şi nici el/ea nu sunteţi perfecţi. Dacă te ajută, fă o listă cu tot ce te enerva la fostul/a iubit/ă, ca să constaţi în scris chiar tot ceea ce te deranja.

Metoda nr. 10: Petrece timp cu altcineva

Chiar dacă pare superficial, a petrece timp cu altcineva după o despărţire este o metodă bună de a te deconecta de trecut şi de a descoperi că mai există plăceri ce pot fi trăite şi separat de vechiul partener.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus